Vasastan

Vasastan ligger i stadsdelsområdet Norrmalm i Stockholm. Kända gator i området är Sveavägen, Karlbergsvägen, St Eriksgatan och Odengatan. I mitten av Vasastan ligger Odenplan, där du hittar både Gustaf Vasa krykan och det stora stadsbiblioteket. Vasaparken är också en känd plats, samt St Eriksplan och Observatorielunden. En av de större profilerna i området var Astrid Lindgren, som bodde här i över 70 år. Bland annat filmen Karlsson på Taket har spelats in här.

Shopping

När det gäller butiker i Vasastan är de inte lika koncentrerade som på Söder och Östermalm, snarare mer utspridda. Det gör att du får promenera en del, men då blir det också en fint sätt att lära sig området. Butikerna överlag håller mycket hög klass. Det är vanligt att även passa på att shoppa på angränsande området Kungsholmen. En liten bit från St Eriksplan hittar du creddiga Carin Wester och söker du vintage kan Little Shop of Fashion på St Eriksgatan rekommenderas. På samma gata hittar du också Västermalmsgallerian med ett flertal butiker. För trendiga ungdomar är ETC ett självklart val, här hittar du märken som Paul Frank, Fred Perry och WE.

Mat och uteliv

Vi kan varmt rekommendera Bagel Street på St Eriksgatan, som har Stockholms kanske godaste bagels. På Rörstrandsgatan ligger det en hel del restauranger, som trendiga Raw som serverar både sushi och grillat. Peppar på Torggatan är både restaurang och bar, där det mest spelas rockmusik. Se till att vara ute i god tid, då det brukar vara rätt fullsatt. Överlag kan det vara lite svårt att hitta ett riktigt nattliv här.

Övrigt att se och göra

Stadsbiblioteket är absolut värt ett besök. I övrigt finns teatern Intiman som alltid har bra föreställningar och i Stockholms Stadion med sina idrottsevenemang och konserter ligger på gångavstånd. Hagaparken är vacker att strosa i eller varför inte ta en långpromenad runt Brunnsviken.

Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum