Södermalm

Södermalm, eller söder som man oftast förkortar det till, är en stadsdel i centrala Stockholm. Söder brukar många gånger förknippas med en lite alternativare och trendigare livsstil och anses inte vara snobbigt som till exempel Östermalm.

Shopping

På Söder hittar du mängder av charmiga, udda och annorlunda butiker inom områdena kläder och mode, inredning, second hand och annat smått och gott. Området SoFo, en förkortning av söder om Folkungagatan, är belamrad av mindre butiker, liksom Götgatan. För dig som älskar mode är Söder ett absolut måste, och ännu mer om det är vintage som du är ute efter. Men här finns också gallerior och butiker med välkända varumärken. Går du från Slussen längs Hornsgatan västerut hittar du gallerierna på rad. Bruno Gallerian är ett exempel, som på kvällstid förvandlas till en trendig bar. Längs Götgatan ligger även Designtorget för den som tycker om färgglad och smart design och Judits kläder på Hornsgatan är en utmärkt second hand butik för både kvinnor och män. Söderhallarna vid Medborgarplatsen är fyllda av butiker, restauranger och en biograf och kan varmt rekommenderas ett besök.

Uteliv

Här är det gott om små bruna pubar och krogar, men räkna med att de flesta ställena endast har öppet till 01.00. Det finns dock undantag, som Kvarnen och Debaser, som har öppet till 03.00. Vana Södermalmsbor stannar sällan på ett och samma ställe när de går ut. Istället vandrar man omkring mellan olika pubar, för att avsluta kvällen på något av de ställen som har öppet längre.

Övrigt att göra på Söder

Att promenera på Söder är en vacker upplevelse. Området är omgivet av vatten och börjar du nere vid Tantolunden och slutar vid Norra Hammarbyhamnen får du en lagom promenad. Skatteskrapan är vidare den högsta byggnaden på söder, med sina 84 meter. Du bör också besöka Katarinahissen nere vid Slussen och kanske ta en matbit uppe i restaurangen.

Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum