Kungsholmen

Kungsholmen i Stockholm är en ö som även Essingeöarna är en del av. Kungsholmen består av fem stadsdelar, bland annat den vid samma namn som ön. Stadsdelen Kungsholmen ligger på östra sidan av ön.

Shopping

Om du tar dig över St Eriksbron hittar du Västermalmsgallerian som har ett mycket gott shoppingrykte. Här hittar du allt samlat under ett tag, från mode till elektronik och inredning och med kända märken som H&M och Indiska. På Alströmergatan hittar du vidare möbelbutiken R.O.O.M. För den inredningsintresserade finns även Studio Modern och Wohn Zimmer. Överlag är utbudet av inredningsbutiker större än modebutikerna. En annan populär butik på Kungsholmen är Grandpa, som säljer vintage, nostalgiprylar och annat kitchigt. Second hand hittar du även hos Lolux på Arbetargatan.

Mat och uteliv

Lemon Bar på Kungsholmen är ett populärt tillhåll för de som vill ha pubhäng med lite drag. De lite yngre går gärna på Viper Room och den populära klubben Blå på St Eriksgatan. Vill du njuta av läcker salsamusik? Då kan La Isla med fördel rekommenderas, även den ligger på St Eriksgatan och bjuder på salsa natten lång.

När det gäller mat får du inte missa Kungsholmens glassfabrik. Här gör man hemgjord glass i många olika smaker, alla efter eget recept. Scheelegatan är den mest krogtätaste och här hittar du populära tapasrestaurangen Mamas and Tapas. En trång och mycket livlig restaurang men med hög mysfaktor och alltid god stämning.

Se och göra

Kungsholmen är bland annat känt för alla sina vilda kaniner, så håll ögonen öppna. Här ligger också Stadshuset, som är en av de mest kända silhuetterna i Stockholm, samt Rådhuset. Från Stadshuset kan du ta guidade turer med buss runt ön och lära dig om Stockholms historia. Det går också att göra sightseeing med båt, resan tar runt en timme och du kan vanligtvis hoppa på och av vid de större sevärdheterna.

Sök hotell

Incheckningsdatum

Utcheckningsdatum